Splošni pogoji poslovanja

O Zavodu

Zavod PUR, Mednarodni zavod za proaktivno učenje in razvoj socialno-emocionalnih kompetenc, vrednot in zavesti je uradni nosilec pravic in izvajalec programa Knjigobube in LIF v Sloveniji.

Zavod PUR,
Tabor 5a
1380 Cerknica

Tel.: 01 70 90 770
Faks: 01 70 90 779
E-pošta: info@knjigobube.si
Splet: www.knjigobube.si

TRR: pri Novi Ljubljanski banki d.d.¸
SWIFT LJBASI2X
IBAN SI56 0205 3025 9541 535
ID za DDV SI70902992
Matična številka 6028080000

Postopek nakupa

Naročila sprejemamo pisno na elektronski naslov info@knjigobube.si ali preko vpisa v spletni obrazec v Naročilih.

V obrazcu izberite kateri izdelek naročate in vaš način plačila. Po uspešni oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Če izberete način plačila ”S predplačilom” boste na vaš email naslov dobili podatke za plačilo.

V kolikor naročate več izdelkov ali bi radi, da se jih pošlje na drug naslov, to navedite v opombe.

Zavod si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Po sprejetju naročila, boste izdelke dobili v roku do 5 dni.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh zavodu pisno sporoči zavrnitev izdelkov in jih vrne na Zavod PUR, Tabor 5A, 1386 Cerknica. Potrošnik sam krije neposredne stroške vračila. Če potrošnik vrne prejeto blago v roku (to je 14 dni od prejema blaga), mu zavod povrne celotno kupnino. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani.

Zavod PUR vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) brez vprašanj takoj, ko je mogoče oz. najkasneje v 14 dneh po prejemu sporočila in vračilu izdelkov.

Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun ali s poštno nakaznico. Denar vam bomo vrnili najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od nakupa, vendar bomo vračilo zadržali v primeru, da v predpisanem roku ne bomo prejeli vrnjenega blaga ali potrdila o vrnjeni pošiljki s strani kupca.

Plačilo

Plačilo je možno po povzetju ali s predplačilom. Ceni izdelka se prištejejo stroški pakiranja in poštnine v vrednosti 3,00 €. Pošta Slovenije ob plačilu po povzetju zaračuna provizijo za nakazilo, ki znaša 1,08 €.

Dobavni rok

Rok dobave blaga je do 5 delovnih dni po prejetju sporočila, da je naročilo sprejeto. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

Dostava

Vsa naročila bomo obravnavali v najkrajšem možnem času. Vse pošiljke dostavlja Pošta Slovenije. Dobavni rok za artikle na zalogi je do 5 delovnih dni.

Ob naročilu lahko izberete poljubni naslov za dostavo (npr. dostava na delovno mesto, na babičin naslov…). V tem primeru to opredelite v sporočilu. V primeru, da vas ob prihodu pismonoše (navadno dopoldne) ni, lahko pošiljko dvignete na najbližji enoti pošte.

Za naročila do 20 € stroški dostave znašajo 3,00 €, za naročila nad 20 € pa je dostava BREZPLAČNA.

Osebni prevzem

Osebni prevzem na sedežu zavoda je mogoč po predhodni pisni ali telefonski najavi.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene na spletni strani se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo le za nakupe preko zavoda in se lahko razlikujejo od rednih cen v knjigarnah in drugih prodajnih mestih.

Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Varnost

Upravitelj spletne strani uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Komunikacija

Z uporabnikom sme podjetje, ki upravlja spletno stran Knjigobube, stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo, če je to potrebno in kupec temu ne nasprotuje.

Reklamna elektronska sporočila

Vsebovati morajo naslednje:
• jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
• pošiljatelj mora biti jasno razviden
• različne akcije, promocije in druge tržne tehnike morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.
• željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati.
• Zavod PUR se zaveže, da bo stranko odjavila s spiska prejemnikov elektronskih sporočil, če stranka to izrecno zahteva.
• Zavod PUR se tudi zaveže, da v vsakem reklamnem sporočilu na dnu objavi postopek odjave iz baze prejemnikov sporočil.

Zasebnost

Zavod PUR upravitelj spletne strani knjigobube.si se zavezuje k skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki strank, v skladu z veljavnimi zakoni v Republiki Sloveniji. Zavod PUR se zaveže, da osebnih podatkov strank in morebitnih drugih podatkov (zgodovine naročil) ne bo posredovala tretji osebi.

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. S potrdilom nakupa dovoljujete, da Zavod PUR vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki, in vam ob tem zagotavlja varstvo osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št.

Pritožbe

Zavod PUR upravitelj spletne strani knjigobube.si, mora kupcem omogočiti pritožbo po različnih komunikacijskih tokovih (po telefonu: 01/7090777, pošti, e-pošti: info@knjigobube.si) in ga/jo vseskozi obveščati o statusu pritožbe.

V interesu zavoda je, da se vse pritožbe in morebitni spori rešujejo izvensodno, a vselej v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in drugimi, v Republiki Sloveniji veljavnimi zakoni.

Če stranka in podjetje spora ne moreta rešiti sporazumno, je za reševanje le-tega pristojno Okrožno sodišče v Ljubljani.

Naslov za pritožbe:
Zavod PUR – pritožba
Tabor 5A
1380 Cerknica
E: info@knjigobube.si