Ali je recesija tudi v vaši občini?

Na vse občine v Sloveniji smo poslali pismo s povabilom k podpori vseevropske iniciative “All of Europe Reads to Kids” (Vsa Evropa bere otrokom), kjer želimo tudi občine povezati in jih obveščati o poteku iniciative in njenih rezultatih.

Seveda pričakujemo, da občine moralno podprejo program, saj bodo tudi tako omogočile širši javnosti informacije tako iz EU parlamenta, držav, ki sodelujejo pri iniciativi, kot tudi iz Slovenije, kjer potekata programa Knjigobube in LIF.

Pa smo dobili odgovor od dveh občin, da se ne želijo pridružiti projektu, ker pač nimajo denarja. Danes je pomanjkanje sredstev tema čisto povsod. Itak.
Najbrž so v množici sporočil tudi prezrli bistvo – moralno podporo vseevropski iniciativi, za katero ne more nihče niti “zaračunati”. V tej iniciativi želijo evropske institucije spodbuditi programe izobraževanja, branja otrokom in vseh aktivnosti, ki promovirajo aktivno branje otrokom, saj otroci prejmejo znanja in veščine, ki jih potrebujejo za razvoj svojih možgan.

In na koncu znajo prebrati in v celoti razumeti, kar je napisano!

Zelo smo veseli klicev iz občin, ki so razumele priložnost! Kličejo nas občine, ki želijo podpreti iniciativo, med njimi so npr. MO Ljubljana, Velenje, MO Celje, MO Murska Sobota, Lendava in tako naprej. Poleg tega, da bodo njihovi zavodi obveščeni o novostih, bodo dobili tudi uporabna znanja iz programov LIF in Knjigobube. Vedo, da znanja ne more nihče vzeti.

Zato smo sklenili, da bomo pomagali tudi mi: vsaki občini, ki bi rada tudi sama sofinancirala programa Knjigobube in LIF za njihove otroke, dajemo možnost, da za skoraj polovično ceno skupinskih naročil priskrbijo vsaj 40 otrokom odlična programa Knjigobube in LIF. Tako lahko za znesek 600 EUR poskrbijo za kar 40 otrok, ki se nato pridružijo programu Knjigobube ali LIF brezplačno!

To je tudi naš doprinos k lažjemu premagovanju “recesijskih izzivov”. Povprašajte vašo občino in si pomagajte!

Opazili smo namreč, da nekateri župani vedo, da morajo dobro poskrbeti za njihove župljane. Vložek v vsestranski razvoj otrok in mladine, da bodo na koncu v občini imeli tudi več zlatih maturantov in nenazadnje uspešnih podjetnikov in strokovnjakov, je največ kar lahko storijo!

Tako mi je odgovoril župan manjše občine, ko sem ga vprašal, če je recesija tudi pri njih: “Veste kaj… Do sedaj je bilo (nekaterim) prelepo. Sedaj pa bomo vsi morali prijeti in si tudi pomagati. In mi to znamo! Že sedaj smo dokazali, da kot majhna občina delamo dobro in pošteno – in predvsem za naše krajane. In veste, naši otroci so tisti, ki bodo enkrat prevzeli vajeti naše države. Zato jim moramo z največjo odgovornostjo predajati moralne vrednote, poštenje in odgovornost do drugih ljudi. Oni bodo namreč skrbeli za vse nas!”

Posted in Novice

Pusti odziv