Kaj o Knjigobubah pravijo v OŠ Loka Črnomelj?

Knjigobube so vzgojno-izobraževalni program, ki so ga razvili v EPTI – Centru za izobraževanje in usposabljanje. Namenjen je branju v dialogu in spodbujanju otrokove ustvarjalnosti v povezavi s knjigo.

Otroci se srečujejo z zakladnico vrhunskih slikanic, s pomočjo delovnih zvezkov (Pobarvana pravljica) in mentorjev pa odpirajo in poglabljajo poti ustvarjalnosti. Na naši šoli je program organiziran kot interesna dejavnost za učence 1.–3. razreda.

Lepo se nam je bilo s pujsom ovaljat v mlaki, se poigrati z rdečo, »polikano« žogo … S petelinčkom smo šli po svetu, mavrični ribici smo pomagali, da je ni bilo več strah. Ko smo se zbudili in odkrili, da je bila zvezdica le pravljična oseba v naših sanjah, smo se spomnili na igrači – velikega in malega meda, ki sta poleg nas ležala in čakala objema. Povedali smo jima, koliko ju imamo radi. Sklenili smo, da ju podnevi vzamemo s seboj na iskanje skritega zaklada. Brez pomoči treh zajčkov zaklada ne bi našli tako hitro, zato smo hvaležni tudi njim.

12. maja 2010 smo imeli zaključek tega programa. Predstavili smo se pred svojimi prijatelji iz ostalih dveh skupin. Prvošolci so nam zaigrali igrico o petelinčku, ki je šel po svetu; drugošolci so zaplesali s pujsom v mlaki, tretješolci pa so pripravili lutkovno igrico Rusica pregnala grdino iz lisičje hišice. Ob koncu srečanja smo bili za svoje pravljično popotovanje nagrajeni z diplomami.
[VIR]

Posted in Knjigobube, Mentorji, Novice, Starši

Pusti odziv